Aktualności

Walentynkowy Konkurs Gastronomiczny „PRZEZ ŻOŁĄDEK DO SERCA” podbił nasze serca (i pewnie wasze żołądki).

To był bardzo trudny konkurs. Nie dla uczestników, którzy poradzili sobie z nim bardzo dobrze, ale dla Jury, które miało problem z jego rozstrzygnięciem. Przysłano bardzo dużo zdjęć walentynkowych potraw, a na każdym z nich – wyszukane potrawy stworzone i zaprezentowane z miłością.

Jury w składzie nauczycielek przedmiotów gastronomicznych wyłoniło zwycięzców. Oto oni:

1.miejsce- Jakub Ossowski klasa 1GM, który wykonał dwie potrawy: stek z antrykotu z ziemniakami gratin ze świeżą kolendrą i sosem na bazie śliwki oraz panna cotta z musem truskawkowym w płatkach z dzikiej róży.

2. miejsce - Magdalena Matuszek klasa 1GM, która wykonała mus potrójnie czekoladowy.

3. miejsce - Paulina Glaza klasa 4GM wykonała tort truskawkowy z kremem mascarpone.

Wyróżnienia:

Magdalena Cejrowska klasa 3GM - babka walentynkowa;

Mateusz Janin klasa 2Gmg - tort śmietanowo-malinowy.

Gratulujemy zwycięzcom i dziękujemy wszystkim uczestnikom za wzięcie udziału w konkursie.

Jesteśmy z Was dumne, że potraficie tak zaczarować talerz. Z niecierpliwością czekamy na Wasze kolejne popisy.

W rozwinięciu: prace zwycięzców oraz niektórych uczestników.