Walentynkowy Konkurs Gastronomiczny „PRZEZ ŻOŁĄDEK DO SERCA” podbił nasze serca (i pewnie wasze żołądki).
To był bardzo trudny konkurs. Nie dla uczestników, którzy poradzili sobie z nim bardzo dobrze, ale dla Jury, które miało problem z jego rozstrzygnięciem. Przysłano bardzo dużo zdjęć walentynkowych potraw, a na każdym z nich – wyszukane potrawy stworzone i zaprezentowane z miłością.
Jury w składzie nauczycielek przedmiotów gastronomicznych wyłoniło zwycięzców. Oto oni:
1.miejsce- Jakub Ossowski klasa 1GM, który wykonał dwie potrawy: stek z antrykotu z ziemniakami gratin ze świeżą kolendrą i sosem na bazie śliwki oraz panna cotta z musem truskawkowym w płatkach z dzikiej róży.
2. miejsce - Magdalena Matuszek klasa 1GM, która wykonała mus potrójnie czekoladowy.
3. miejsce - Paulina Glaza klasa 4GM wykonała tort truskawkowy z kremem mascarpone.
Wyróżnienia:
Magdalena Cejrowska klasa 3GM - babka walentynkowa;
Mateusz Janin klasa 2Gmg - tort śmietanowo-malinowy.
Gratulujemy zwycięzcom i dziękujemy wszystkim uczestnikom za wzięcie udziału w konkursie.
Jesteśmy z Was dumne, że potraficie tak zaczarować talerz. Z niecierpliwością czekamy na Wasze kolejne popisy.
W rozwinięciu: prace zwycięzców oraz niektórych uczestników.
Technikum elektryczne
patronat sprawuje
Mechanik pojazdów samochodowych
patronat sprawuje
PROJEKT Z FUNDUSZY EUROPEJSKICH