Dnia 26.02.2014 naszym gościem był znany dziennikarz, wybitny smakosz i niezwykły człowiek Carlos Gonzalez Tejera, który przeprowadził z uczniami naszej szkoły warsztaty z najnowocześniejszych technik obróbki żywienia.                     

 

     

           Jak widać na zdjęciach zabawa była znakomita. Smaczne dania przypadły do gustu nie tylko uczestnikom, ale również dyrekcji i nauczycielom, którzy opiekowali się młodzieżą. 

 

 

 

          Uczniowie, dzięki naszemu Gościowi, poznali gotowanie metodą Sous Vide. Wszystko to było możliwe dzięki firmie Stalgast, która udostępniła sprzęt i produkty, a dzięki Panu Carlosowi było wspaniale przygotowane. Czekamy na kolejne spotkanie.


W warsztatach brali udział uczniowie klas 2, 3 oraz 4 technikum gastronomicznego, pod opieką p. Anny Zacharek, p. Dawida Niemczyk.

Dawid Niemczyk